İthalat nedir?

İthalat nedir?

 

THALAT YÖNETMELİĞİ (31 Aralık 1995 tarih ve 22510 s.mük. R.G.)

 

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığından:

İthalat Yönetmeliği
GENEL HÜKÜMLER:
Madde 1- Yürürlükteki İthalat Rejimi Kararı hükümlerine istinaden yapılacak ithalata ilişkin işlemler, Karar ve bu Yönetmelikle Müsteşarlığa tanınan yetkilere dayanılarak çıkarılacak tebliğler ile verilecek talimatlara ve çok taraflı ve iki taraflı anlaşma hükümlerine göre yürütülür.

TANIMLAR VE KISALTMALAR:
Madde 2- Bu Yönetmelikte kullanılan bazı terimlerin anlamları aşağıda gösterilmiştir.

Müsteşarlık: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı,

Karar: 20.12.1995 tarih, 95/7606 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

Gümrük Beyannamesi: Gümrük Kanunu hükümleri çerçevesinde gümrük idarelerince düzenlenen belgeyi,

Vergi Numarası: Vergi Usul Kanunu hükümleri çerçevesinde, vergi mükellefi her gerçek ve tüzel kişiye verilen numarayı,

......Bu kısımdaki  ibare yürürlükten kaldırılmıştır.(İnfosoft Bilgi Sistemleri)

Gümrük yükümlülüğünün doğduğu tarih: Gümrük Kanunu'nda belirtilen gümrük yükümlülüğünün doğduğu tarihi,

........yürürlükten kaldırılmıştır.

VERGİ NUMARASI:
Madde 3- Vergi numarasına sahip her gerçek ve tüzel kişi ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan kişiler ortaklıkları ithalat işlemlerini yürütebilir.
Ancak;
a) - Özel anlaşmalara dayanan ithalatta,
b) - Kitap ve diğer yayınların ithalatında,
c) - Ülkemizde açılan uluslararası fuar ve sergilerde Müsteşarlıkça perakende satışına izin verilen malların ithalatında,
vergi numarasına sahip olma şartı aranmaz.

........Bu kısımdaki fıkra yürürlükten kaldırılmıştır. (İnfosoft Bilgi Sistemleri)

Tarife kontenjanları ve kota uygulamaları kapsamında gerçekleştirilecek ithalat işlemlerini yapmaya hakkı olacak kişilere ilişkin olarak, gerektiğinde ilgili mevzuatında özel şartlar belirlenebilir.

Madde 4- Kambiyo mevzuatı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, ithalat yapmak isteyen kişiler, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde almaları gereken belgelerle birlikte doğrudan gümrük idarelerine başvururlar.

NAVLUN, SİGORTA BEDELİ VE FARKLARI:
Madde 5- FOB teslim şekli dışındaki ithal başvurularında proforma faturalarda mal, navlun ve sigorta bedelleri ayrı ayrı belirtilir.

Navlun ve sigorta bedelleri ve bunlara ait farklarla ilgili işlemler kambiyo mevzuatına tabidir.

Madde 6- İthalatı kanunlarla belirli kurum ve kuruluşlara bırakılmış maddelerin ithali ancak, bu kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabilir.

Yurda sokulmaları yürürlükteki mevzuat ile kayıt ve şarta bağlanan veya özel izne tabi bulunan maddeler hakkındaki hükümler saklıdır.

Madde 7- Ülkemizde düzenlenen uluslararası fuarlar yoluyla yapılacak ithalata ilişkin esaslar bu hususta Müsteşarlık tarafından yayımlanacak Tebliğlerle belirlenir.

ÖZEL ANLAŞMALARA DAYANAN İTHALAT:
Madde 8- Özel anlaşmalara dayanan ithalat ile ilgili işlemler aşağıda belirtilen esaslara ve Müsteşarlıkça verilecek talimatlara göre yürütülür.

a) NATO ithalatı için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca onaylanmış üç nüsha "Müracaat Mektubu" ile gümrük idarelerine başvurulur. Gümrük İdarelerince, sözkonusu başvurular gümrük beyannamesine eklenir.

b) NATO Ortak Alt Yapı Projelerinin sona ermesinden sonra, ilgili merciin görüşü alınarak her türlü mali yükümlülüklerin ödenmesi kaydıyla mal, eşya, malzeme ve araçları ithalatçılarına bırakılması Müsteşarlığın iznine tabidir.

KESİN İTHAL:

 Madde 9- Mali mükellefiyetleri teminata bağlanmak suretiyle geçici olarak yurda giren mallardan (ATA Karnesi kapsamında gelenler dahil);

- Kesin ithalinin talep edildiği tarihte yeni ve kullanılmamış malların bedelleri ödenmek suretiyle kesin ithali (kısıtlayıcı hükümler saklı kalmak kaydıyla), gümrük idarelerince sonuçlandırılır.
- Bunun dışındaki tüm kesin ithal başvuruları, biri asıl iki nüsha proforma fatura, maddelerin yurda girişi sırasında düzenlenen geçici gümrük beyannamesi ve Harçlar Kanunu uyarınca gerekli harcın yatırıldığını gösteren makbuzun aslı ile birlikte Müsteşarlığa yapılır. Müsteşarlık uygun gördüğü talepleri, başvuru sahibine ve ilgili gümrük idaresine bildirir.

DEĞER VE MİKTAR FARKLILIKLARI:
Madde 10- Gümrüğe gelen mallar gümrük mevzuatında değer veya miktar belirlemeye ilişkin mevcut ilkelere göre, beyannamenin düzenlenmesine esas teşkil eden faturada yazılı olan değer ve miktar gözönünde bulundurularak gümrükçe tesbit ve kabul edilen değer ve miktarda görülecek eksik veya fazlalıkla ilgili bütün işlemler (iskonto dahil), kambiyo mevzuatı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, gümrük idarelerince sonuçlandırılır.

Tarife kontenjanları ve kota uygulamaları konusunu teşkil eden mallara yönelik değer ve miktar farklılıkları ilgili mevzuat hükümlerine tabidir.

Madde 11- Gümrük idareleri, ithal olunan maddelere ait faturaların bir sureti üzerine,

a) Maddelerin cinsini, nevini, menşeini ve gümrük tarife istatistik pozisyonunu,
b) Gümrük beyannamesinin tarih ve sayısını,

c) Gümrük yükümlülüğünün doğduğu tarihi,

d) Teslim şeklini ve değerini,

kaydederek, tarih koymak, mühürlemek ve imzalamak suretiyle onayladıktan sonra ilgili ithalatçılara verirler.

Madde 12- İthal edilecek malların bedellerinin transferine ilişkin olarak bankalarca veya özel finans kurumlarınca kambiyo mevzuatı hükümleri çerçevesinde yürütülecek işlemlere ilişkin usul ve esaslar Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir.

Gerekli durumlarda, Merkez Bankasınca bu Yönetmelik esasları çerçevesinde yapılacak işlemlerle ilgili olarak verilecek talimatlara bankalarca uyulması zorunludur.

İTHAL ŞAHADETNAMESİ:
Madde 13- İhracatçı ülke tarafından, kritik malzeme ithalatında, istenilen ithal şahadetnamesine ilişkin başvurular, Müsteşarlıktan sağlanacak ithal şahadetnamesi formüleri, proforma fatura ve örneği Yönetmeliğe ekli taahhütname ile Müsteşarlığa yapılır. 

Müsteşarlıkça onaylanan ithal şahadetnameleri ilgili yerlere gönderilir. Onay tarihinden itibaren altı ay geçerli olan bu belgelerin süresi uzatılamaz.

Madde 14-........yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 15- Müsteşarlıkça aksine bir talimat verilmediği sürece, bu Yönetmelik eki İthalat Tebliğleri hükümleri çerçevesinde yetkili kuruluşlardan alınan belgeler, ilgili kuruluşlarca belirlenen süreler içerisinde kullanılmaları kaydıyla, düzenlendiği takvim yılı içerisinde geçerlidir.

Geçici Madde 1- ....yürürlükten kaldırılmıştır.

Geçici Madde 2- Daha önceki, İthalat Rejimi Kararı ve Yönetmeliği hükümlerine göre alınmış kiralama izinlerine ilişkin işlemler, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden (yayım tarihi dahil) itibaren Gümrük Müsteşarlığınca incelenip sonuçlandırılır.

Geçici Madde 3- Gümrük Giriş Tarife Cetvelinde meydana gelecek değişiklik dolayısıyla herhangi bir maddenin tarife pozisyonu değiştiği takdirde (bu hususta Gümrük Müsteşarlığınca yayımlanacak genelge hükümleri saklıdır) Gümrük Müsteşarlığınca bu değişikliğin yapıldığı tarihten önceki pozisyonlar üzerinden alınmış belgelerde yazılı tarife pozisyonuna göre maddenin ithaline izin verilmekle beraber tarife uygulaması yeni pozisyon üzerinden yapılır.

Bu gibi durumlarda değişikliğin yapıldığı tarihten önceki madde ismine göre işlem yapılır.

Geçici Madde 4- Kamu sektörüne dahil daire ve kuruluşlar, yabancı ülkeler, uluslararası finans kurumları veya yabancı banka ve kurumlardan, hazine garantisi altında sağlanan kredilerle yapacağı ithalatla ilgili olarak, ithalatın dış krediyle karşılanacak bölümü ile bu kredinin kullanımını teminen özkaynaklardan yapılacak peşin ödemelere tekabül eden kısmı için Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına başvururlar.

Madde 16- Bu Yönetmelik ve İthalat Tebliğleri 1.1.1996 tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 17- Bu Yönetmelik hükümlerini Dış ticaret Müsteşarlığının Bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Yönetmelikle ilgili olarak bakınız: İthalat Yönetmeliğine Ek Yönetmelik


İTHAL ŞAHADETNAMESİ İLE İLGİLİ TAAHHÜTNAME

Yurt dışından getirilecek aşağıda yazılı maddenin Müsteşarlığın izni olmaksızın üçüncü bir ülkeye sevkedilmeyeceği taahhüt olunur.

Malın Cinsi
Malın Miktarı
İthal Edileceği Ülke

Firma Ünvanı
Yetkili İmzalar

İthal Şahadetnamesinin tarih ve numarası
(Bu kısım Müsteşarlıkça doldurulacaktır.)

 

 

 

İthalat nedir?

İthalat veya dış alım, en basit tarifiyle, eşyanın başka bir ülkeden satın alınması ve ülkeye getirilmesi olarak ifade edilebilir. 
Bir başka ifade ile ithalat, eşyanın ülke dışından, vergileri ödenerek veya ödenmeksizin, geçici veya kesin (kat'i) olarak yurda sokulması işlemidir. Kat'i ithalat gümrük mevzuatında “serbest dolaşıma giriş rejimi” olarak adlandırılan kurallar sistemi çerçevesinde yapılabilir. Bir eşyanın serbest dolaşıma girmesi için sadece ithalatta alınması gereken vergilerin ödenmesi yeterli değildir; o eşya için geçerli olan ticaret politikası önlemlerinin uygulanması ve eşyanın ithali için öngörülen diğer işlemlerin de tamamlanması gereklidir. 
 “Geçici ithalat” ise; eşyanın Türkiye'ye giriş yaptıktan bir süre sonra tekrar yurt dışına gönderilmesi anlamına gelir. 
Bu eşya Türkiye'de kaldığı süre boyunca herhangi bir işlem veya işçilik görecek ise eşyanın yurda girişi ve çıkışı ile ilgili işlemler gümrük mevzuatında “dahilde işleme rejimi” olarak adlandırılan kurallar sistemi çerçevesinde yapılabilir. Dahilde işleme rejimi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.
Bu eşyanın Türkiye'de kaldığı süre boyunca herhangi bir işlem veya işçilik görmediği ve herhangi bir değişikliğe uğramadan yurt dışı edildiği hallerde uygulanacak kurallar daha farklı olup, bu kurallar sistemi “geçici ithalat rejimi” olarak adlandırılır. Geçici ithalat konusunda daha fazla bilgi almak için tıklayınız.
Ayrıca, ülkemizdeki serbest bölgelerden ülkenin diğer bölgelerine yapılan eşya teslimleri de ithalat sayılmaktadır. Serbest bölgelerle ilgili olarak daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

https://www.ticaret.gov.tr/ithalat

 

İthalat İşlemleri E-Başvuru

 

 

Gümrük Vergisi ve Tarife Arama

İthal edilecek eşyanın GTİP bazında gümrük vergisi ve tarifeyi sorgulayabilirsiniz.

 

Kullanılmış Eşya İthalatı

Kullanılmış eşya ithalatına ilişkin mevzuat ve bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Azo Boyar Madde Denetimi

Bazı tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin denetimine ilişkin tebliğ kapsamında Azo Boyar Madde içeren eşyalara ait nihai duyurulara ulaşabilirsiniz.

Kamu İthalatı

Kamu ithalatına ilişkin mevzuat ve bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Kota Sorgulama

Kota ve Tarife Kontenjanı kapsamında mevcut duruma ilişkin sorgulama yapılabilir.

 

İthal Şehadetnamesi ve Nihai Kullanım Sertifikası

İthal Şehadetnamesine ilişkin mevzuat ve bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

İthalat nedir?

Herhangi bir malın yurt dışından gümrük sınırlarından geçerek yurtiçine sokulması olayıdır. Yani dış alım.

İthalat işlemi, gümrük ve kambiyo rejimine göre malın bedeli ve varsa gümrük vergileri ödenmekle tamamlanır. Bir malın ithalinin tabi olduğu esaslar her yıl ilan edilen ithalat rejimine göre belirlenir. ithal edilebilecek mallar genelde iki kategoriye ayrılabilir: Serbestçe ithal edilebilecek mallar (libere); ithali izne bağlı (lisansa tabi) mallar. Liberasyon listesine dahil mallar, döviz bedelinin ödenmesine ilişkin akreditif açılması ile ithal edilir. İthali izne bağlı mallarda, ithal için ayrıca lisans ve döviz tahsis izni (permi) gereklidir.

İthalat, başlıca akreditifli (mal yola çıkmadan önce bedeli banka tarafından malı gönderenin bankasına havale edilir), vesaik mukabili (malın, sevkine ilişkin belgeler ithalatçının bankasına geldiğinde mal bedeli ödenir), mal mukabili (mal geldiğinde belgeyi çekerek bedelin ödenmesi) şeklinde yapılabilir. Ayrıca yurt dışında çalışan ve gelir elde edenlerin belirli şartlarla bedelin transferi işlemine hacet kalmaksızın ithal eşyası getirebilmelerine bedelsiz ithalat denilmektedir. Nümuneler, reklam ve eşantiyon eşyası da bedelsiz ithalat kapsamındadır. İthalatta, malın ithal fiyatı CIF fiyattır. (Varış yerine kadarki sigorta ve navlun dahil, vapur veya trende teslim fiyatı.)

Sözlükte "ithalat" ne demek?

1. Dışalım.

İthalat kelimesinin ingilizcesi

n. imports, import, importation
Köken: Arapça

Ithalat ne demek? (Ekonomi)

(Imports) Kelimenin kökeni Arapça’daki "idhal" kelimesidir. Bu da içine alma, girme anlamındadır. dış ticaret ilişkileri çerçevesinde, bir ülkenin diğer ülkelerden satın aldığı mal ve hizmetlere ithalat adı verilir. İhracatın tersidir. İthalat ve ihracat aynı işlemin iki farklı ucunu temsil eder. Satıcı durumda olan ihracatçı, alıcı durumda olan ithalatçıdır. Dış alımlar içinde çoğunlukla en büyük payı mal akımları oluşturduğu için, genellikle ithalat yalnız bunları ifade için kullanılır. Ancak gerçekte ithalatın diğer bir yönünü de hizmet akımları oluşturur. Mal ve hizmet ithalat ve ihracatı Ödemeler Bilançosunun Cari İşlemler Hesabı içinde yer alır. Yalnız mal ithalat ve ihracatına Dış Ticaret veya Görünür Ticaret adı verilir. Hizmet alış verişlerine de Görünmez Ticaret denir. Bir ülkenin hangi malları ithal, hangilerini de ihraç edeceğini bilimsel olarak açıklayan teori Karşılaştırmalı Üstünlük Teorisidir

Gümrük Müşavirliği-Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞ- www.altunbasak.com

www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gümrük Müşaviri-Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞ- www.altunbasak.com

www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gümrükçü-Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞ- www.altunbasak.com

www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gümrükçü Nedir-Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞ- www.altunbasak.com

www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

İstanbul Gümrük MÜŞAVİRLERİ Listesi- Altunbaşak Gümrük Müşavirliği- www.altunbasak.com

www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Türkiye'nin en büyük Gümrük Müşavirliği- Altunbaşak Gümrük Müşavirliği- www.altunbasak.com

www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gümrükleme-Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞi- www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

Gümrük Müşavirliği Ne iş Yapar- Altunbaşak Gümrük Müşavirliği- www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

kocaeli gümrük müşavirliği - Altunbaşak Gümrük Müşavirliği- www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gümrük işlemleri yapan firmalar- Altunbaşak Gümrük Müşavirliği- www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

gebze gümrük müşavirliği - Altunbaşak Gümrük Müşavirliği- www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gümrük Müşavirliği-Dilovası Gümrük Müdürlüğü- www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Gebze- www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Dilovası Gümrük -  Altunbaşak Gümrük Müşavirliği  Gebze Gümrük -  Altunbaşak Gümrük Müşavirliği-Kocaeli - www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği yapan Altunbasak, İstanbul Kocaeli Gebze Bursa bölgesinin en iyi gümrük müşavirliği firmasıdır.

 

Gebze Gümrük Müdürlüğü-Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞ-gebze- www.altunbasak.com

Altunbaşak Gümrük Müşavirliği - Gümrük Müşavirliği Uzmanı- www.altunbasak.com

-www.altunbasak.com- www.altunbasak.com-www.altunbasak.com- www.altunbasak.com

gümrük müşavirliği -gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

gümrük müşavirliği -gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

 

gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği Is İlanları-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği maaş-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği İstanbul-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği Ne iş Yapar-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği ekşi-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı 2020-gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

gümrük müşavirliği -gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

gümrük müşavirliği -gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

 

gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği Is İlanları - https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı- https://www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği maaş- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği İstanbul- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği Ne iş Yapar- https://www.altunbasak.com

Gümrük müşavirliği ekşi- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı 2020- https://www.altunbasak.com

- https://www.altunbasak.com

En İyi 10 Gebze Kocaeli Gümrük Müşaviri- https://www.altunbasak.com

gümrük müşavirliği gebze - https://www.altunbasak.com

Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Gebze- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği- https://www.altunbasak.com

ALTUNBAŞAK gümrük müşavirliği İstanbul- https://www.altunbasak.com

Gebze Gümrük Müdürlüğü- https://www.altunbasak.com

Gebze Gümrük Haber- https://www.altunbasak.com

gümrükleme- https://www.altunbasak.com

Gümrükleme Nedir- https://www.altunbasak.com

Gümrükleme işlemleri- https://www.altunbasak.com

ALTUNBAŞAK  gümrükleme- https://www.altunbasak.com

Gümrükleme ne kadar sürer- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği- https://www.altunbasak.com

Gümrük işi Nasıl yapılır- https://www.altunbasak.com

Yurtdışı Gümrükleme- https://www.altunbasak.com

 gümrükleme- https://www.altunbasak.com

gümrükçü - https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşaviri- https://www.altunbasak.com

Gümrükçü Nedir- https://www.altunbasak.com

Gümrük firmaları İstanbul- https://www.altunbasak.com

Türkiye'nin en büyük Gümrük Müşavirliği- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği Ne iş Yapar- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşavirliği Nedir- https://www.altunbasak.com

Gümrük Müşaviri Nasıl Olunur- https://www.altunbasak.com

gümrük müşavirliği -gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur- https://www.altunbasak.com

gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur

Gümrük Müşavirliği Is İlanları

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı

Gümrük müşavirliği maaş

Gümrük Müşavirliği İstanbul

Gümrük Müşavirliği Ne iş Yapar

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı 2020

Gümrük müşavirliği ekşi

gebze gümrük müşavirliği

Gümrük Müşavirliği

Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Gebze

Gebze Gümrük Müdürlüğü

Gümrük Müşavirliği

Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Gebze

Gebze Gümrük Müdürlüğü

Gümrük Müşavirliği

Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Gebze

Gebze Gümrük Müdürlüğü

gümrük müşavirliği gebze

gümrük müşavirliği gebze

gümrük müşavirliği gebze

gümrük müşavirliği gebze

gümrük müşavirliği gebze

gümrük müşavirliği ile ilgili aramalar

gümrük müşavirliği nedir, nasıl olunur

Gümrük Müşavirliği Is İlanları

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı

Gümrük müşavirliği maaş

Gümrük Müşavirliği İstanbul

Gümrük Müşavirliği Ne iş Yapar

Gümrük müşavirliği ekşi

Gümrük Müşavirliği YARDIMCILIĞI Sınavı 2020

Gümrük Müşavirliği

Altunbaşak GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Gebze

Gebze Gümrük Müdürlüğü